Pages

300 Rise of An Empire ; going out with classmates

Saturday, March 8, 2014

Assalamualaikum and hi!


heheh semalam join tengok wayang dengan classmates. seriously I don't have any ideas what this story is all about sebab aku tak tengok pun part 1 punya dulu. classmates aku beriya cerita pung-pang-pung-pang satu apa pun aku tak faham, hahah


so bila semalam tengok, luckily aku macam faham lah jugak jalan cerita dia. Queen Gorgo ni bercerita pasal bagaimana General Themistokles ni bunuh raja parsi, Darius. lepas tu anak Darius si Xerxes tu jadi saksi bapa dia kena anak panah Themistokles ni. sejak tu dia macam nak revenge la atas kematian ayah dia kan and nak tewaskan greek ni even darius dah pesan jangan teruskan peperangan dengan Greek. Tapi Artemisia hasut xerxes ni la macam konon darius tu cabar xerxes.


tapi yang aku tak faham nya, siapa watak antagonis utama? artemisia atau xerxes? hahah sebab sepanjang cerita artemisia yang banyak keluar berbanding xerxes. so depa lawan-lawan-lawan, perang-perang-perang, akhirnya artemisia mati di tangan themistokles. and agaknya disebabkan tulah nama cerita ni 300 Rise of an Empire. macam empire greek ni terbina semula lah bila semua negara kota bersatu,



itu apa yang aku faham lah, tak tahu pula pemahaman orang lain macam mana. hehh :P
sepanjang cerita tu aku dengan tirah jadi pengulas tak berbayar pulak, nasib baik tak ganggu orang lain, melaikan ganggu kinah. haha kinah pelik kitorang gelak tengok cerita tu.



overall , 4 from 5 stars sebab gambar cantik,pelakon pun okay not bad, tapi kalau latar belakang peperangan tu nampak lagi real, lagi bagus. hehh teringat pula cerita arahan Yusry KRU,Vikingdom. lebih kurang macam cerita ni jugak dia punya gambar,just adalah kekurangan sikit-sikit nampak macam tak very real sangat. tapi bagus apa.so aku tibe2 rasa macam bangga sebab yusry KRU pun mampu arahkan filem setanding filem luar.

1 comment :

  1. Hye, I'm a new blogger :) Salam perkenalan, Mohon singgah blog saya awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete

komen biar bijak :) hee

Made With Love By The Dutch Lady Designs