Pages

DOA CINTA HAKIKI :)

Thursday, July 21, 2011

Assalamualaikum and hello ;)

kepada semua yang comment entry eyja before ni >>> ,
diucapkan banyak-banyak terima kasih sebab bagi kata-kata semangat dan dorongan .
berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul kan , thanks again , terharu :')


dulu time eyja kat SAMURA ,
setiap hari jumaat time tengah hari tu ,
pelajar perempuan semua akan berkumpul di surau .
ada satu ni kitorang selalu alunkan ramai-ramai ,
rasa asyik sangat masa tu , siap pejam *aku dah tak sebut kejam mata taw,hik3
memang rasa nikmatnya Allah je yang tahu .
iaitu , doa cinta hakiki .


Hassbi Rabbi JallAllah, Ma Fi Qalbi Ghayrullah , Nur Muhammad SallAllah,

Laa Ilaa ha IllAllah..

cukuplah bagiku engkau Ya Allah ,

tiada yang lain di hatiku selain Mu.

Cahaya kekasih-Mu Ya Rasulullah,

tiada yang ku sembah melainkan Mu Ya Allah ..


Ya Allah ,kurniakanlah ketenangan ,

bagi kami di dunia dan akhirat,

limpahkan kami nur hidayah-Mu,

jauhkan kami dari azab-Mu..


Cintakan bunga akan layu,

Cintakan manusia akan mati,

cintakan Allah kekal abadi ,

itulah cinta , cinta yang hakiki ..

Hassbi Rabbi JallAllah, Ma Fi Qalbi Ghayrullah , Nur Muhammad SallAllah,

Laa Ilaa ha IllAllah..


hmm , tapi korang tak dapat agak kan melodi dia ?
takkan nak suruh eyja lagukan pulak . huu
cuma boleh cakap memang rasa hati ni sejuk je .
yela , cinta pada Allah jugak cinta yang hakiki sebab He's always being there for us ;)
boyfriend kita pun belum tentu tahan dengar rintihan kita lama-lama .

PEN-OFF

4 comments :

  1. wow..
    u should lagu kan..
    mesti sedap..
    :)

    ReplyDelete
  2. thanks for sharing something beneficial like this.

    bui-bui^^

    ReplyDelete
  3. huhuuhuhuhuhuhuhu. taktau nak ckp apa =D

    ReplyDelete

komen biar bijak :) hee

Made With Love By The Dutch Lady Designs