Pages

Nostalgia kad raya

Sunday, July 3, 2016

Assalamualaikum.


Hiii.
Harini eyja dapat kad raya dari seorang rakan blogger kak dyan. Eyja kenal kak dyan since zaman rajin berblogging masa lepas spm dulu. Kira2 dah 4 or 5 tahun jugak la kenal.


Bila dapat kad raya ni teringat pula nostalgia kad raya zaman sekolah dulu. Setiap tahun mesti wajib tukar2 kad raya dengan kawan2. Antara ucapan wajib dalam kad ialah:

"Tahun ni baju raya berapa pasang? Kuih raya buat sendiri ke tunjuk kat kedai? Puasa tahun ni penuh tak? Kalau tak penuh tak boleh beraya" 😂😂


Hahah ade tu kadang2 siap tanya crush datang beraya rumah tak. 😅 papepun eyja rindu sangat zaman tuuu. Best taw tukar2 kad raya ni. Sentimental value. Dulu eyja simpan kad2 raya dapat dari kawan2. Tapi sejak berpindah rumah haritu kad semua lesap. Arwah mama buang kot. Huhu


Kalau lahh kak dyan ade bertandang lagi ke blog eyja, eyja nak alamat. Huhu tak tahu nak contact kak dyan cmna. Blogging dah tak aktif. Huhu nak reply kad raya tapi alamat kak dyan dah takde.😢


So apa nostalgia kad raya korang?

🙌🙌

7 comments :

  1. Hi, eyja ... Samalah , kad raya adalah salah satu nostalgia hari raya ... Makin kita di dalam era maju nie , kad raya makin lupus . ... Nia pun lama dah tak send kad raya atau dapat kad raya .

    ReplyDelete
  2. ya Allah.... rindu zaman berbalas kad raya dulu. sekarang ni kalau kat whatsapp tak rasa keikhlasonnn

    ReplyDelete
  3. it has been a while since I got my last kad raya. happy eid fitr!

    ReplyDelete
  4. Hi Eyja, I came across your blog and I enjoyed reading your amazing stories. Interested to collaborate? Email me at nurul.aini@my.zalora.com I couldn't find your email so I am leaving a comment to u. Hope to hear soon. Thanks! Ps: this is NOT a spam yah haha :)

    ReplyDelete
  5. Singgah baca! Selamat Hari Raya
    Jemput singgah blog :)
    Latest post: Ulang cerita raya 2016 - raya tanpa lemang http://shasafiez.blogspot.my/2016/07/ulang-cerita-raya-2016.html

    ReplyDelete
  6. teringat dulu-dulu kad raya banyak2 jadi decoration kat dinding rumah time raya :)

    ReplyDelete
  7. tahun lepas ada bagi kad raya dekat kawan2 twitter, tahun ni tak sempat sebab busy dengan kerja

    ReplyDelete

komen biar bijak :) hee

Made With Love By The Dutch Lady Designs