Pages

this is me most of the time

Wednesday, June 22, 2016

Assalamualaikum


hello everyone.




I feel this picture describes me much.


I fear failure, 

yes, eyja sangat takut pada kegagalan. takut kalau gagal, eyja tak boleh nak hidup. tapi bila eyja semakin dewasa, eyja belajar yang sebenarnya bagus bila ada kegagalan dalam hidup sebab tak semua orang sempurna. kegagalan ni selalu ajar kita bagaimana kena kuat, kalau dah jatuh bagaimana nak bangun semula dan kegagalan sememangnya akan buat kita lebih kuat dari sebelumnya.


eyja yakin, bila kita gagal, kita akan belajar banyak benda and this is the right time where you can find your best people. eyja pernah gagal sebab masa tu scholarship kena tarik. masa tu sedih sangat rasa macam teruknya hidup, *amende la aku ni hahah*. tapi arwah mama eyja buatkan semuanya positif balik. and Alhamdulillah tanpa disangka-sangka, biasiswa eyja bagi peluang kedua. everyone deserves the second chance right?



I love being home alone

suka sangat, rasa macam boleh buat apa-apa yang nak in my private space. being alone too much also can make you depressed. hehh



I want to get away

yessss, I really want to get away. please anyone bring me to anywhere in this world, I want to see the world so much. hahah


I am always hungry

lagi-lagi bila kena deal banyak benda, belajar apa semua, masa tulah perut berkeroncong 'lapar,,lapar,,". rasanya duit eyja banyak spend untuk makanan je kot. nasib baik saya tidak gemuk. hahah jangan riak weh, kau tak tahu apa yang ada di hadapan mu LOL



I am hard to understand

hmm, eyja pun tak faham dengan perangai sendiri. selalu sangatt. hahahah yang kena deal benda-benda mengarut ni my baemax la. sampai dia pun naik stress. hahaha thank youuu <3 p="">


I love surprise.

hahah, semua orang suka surprise, siapa je tak suka lagi2 bila dapat daripada orang tersayang. tapi tak adelah surprise sampai naik limousin, makan kat KL tower macam hafiz mahamad and syafiqah aina tuu, hewhew. kesian kaum adam yang kena tag tuuu, kita perempuan kenalah terima mereka seadanya, jangan expect too much nanti sendiri kecewa.


and kadang-kadang benda kecil pun sebenarnya boleh rasa bahagia sangat. yang penting effort dia nak gembirakan kita tu ada. tapi my baemax kureng sikit bab-bab macam ni. so taklah mengharap pun. yang penting dia sihat gemuk nak kahwin dengan eyja tak cari lain okay dah. LOL



I love beaches.

suka sangat pantaiiii, tapi bukan pantai air papan kat rumah sendiri. hahaha



I have big dream

yes, I have it and on my way to chase it if Allah wills.



I talk to my self

selalu sangattttt. suka bagi opinion pada diri sendiri, sesi muhasabah diri bersama diri sendiri. hipnosis diri sendiri bila nafsu shopping menguasai diri LOL



okay lahh , tu jeee, hee siapa sini sama macam eyja?

okay bye2

5 comments :

  1. Serious sama. Semua sama. 'Cause somehow being with own self is better.

    ReplyDelete
  2. "I am always hungry" Ahaha I can relate ><

    ReplyDelete
  3. hii eyja..sama rasanya dlm bab tkt gagal..tp itu la kdg2 it works as we planned,sometimes it doesnt..yg pnting life must go on..

    ReplyDelete
  4. setiap orang agak subjektif tapi ada some points tu agak sama la....

    ReplyDelete
  5. Agree!!!! pictures tue semua pun describes me too~ nak save gambar nie boleh?

    ReplyDelete

komen biar bijak :) hee

Made With Love By The Dutch Lady Designs