Pages

tarawih

Monday, August 6, 2012

Assalamualaikum and hello .



tiba2 aku rasa nak imbau kenangan bertarawih di sekolah dulu . dulu kan aku stay asrama . so tiba2 rasa rindu pulak . haha



hakikatnya , 1st time aku solat tarawih time form 4 . time form 4 lahh baru aku belajar solat tarawih . sangat berharga and aku bersyukur :)



seperti yang ampa tahu , solat tarawih kan nak buat tu banyak rakaat . so sebagai seorang budak asrama yang jadual pun boleh tahan PERGHHH jugak , memang rasa mengantuk tu takkan lari . ke aku seorang je camni ? haha tapi haritu adik aku yang form 1 duduk asrama pun bangkitkan hal yang sama . betul la tu maknanya. haha tapi kadang2 jela mengantuk. kadang2 kadar fokus tu hampir 85%,ntah laa . aku tak boleh nak kata aku khusyuk sebab orang yang khusyuk , dia takkan sedar dia khusyuk ketika solatnya .

tersembam macam kwang soo =='


pernah jugaklaa time aku tarawih dulu mata berat semacam . lepas tu terangguk-angguk . haha bila berdiri tu , rasa macam nak jatuh ke depan . kalau time aku solat tak rsa mengantuk , aku terperasan pulak orang sebelah aku tengah duduk tahiyat akhir tu terangguk2 semacam . kadang2 nampak makin laju pulak anggukan dia . hehh kalau time berdiri pulak aku risau je dia tersembam menyembah bumi . hewhewhew



lepas tu pulak kalau time solat tarawih haritu , imam yang baca pulak alunan nya merdu je , mulalah nanti habis tarawih , balik dorm masing2 dengan question marks kat kepala siapa kah gerangan yang jadi imam . hahah ni da lari wei . nampak sangat tak khusyuk . ish3 *geleng2 kepala* hahah :P



tapi papepun aku rindukan moment solat tarawih berjemaah ramai2 . seronok , lagi pula dengan kawan2 rapat kan :)




PEN-OFF

14 comments :

  1. hish ,rindu jgk nk tarawikh kt hostel ..rindu2 ..btw ,lucu kwang soo jatuh !haha

    ReplyDelete
  2. rinduuu kann! agak ar. part yg question mark gerangan imam tu setuju sgt.hee

    ReplyDelete
  3. haha.. mmg rindu nk taraweh dkt asrama.. =) kalau sdap suara, mmg akan tnye2.. uish.. spe yg jd imam tu. memori btul..

    ReplyDelete
  4. boleh eh mengantuk mase solat. hehe. aku kalau ngantuk sangat aku skip semayang terawih. hehe. *takbaiknyeaku. lol

    ReplyDelete
  5. rindu jugak ! haha. budak asrama mmg cmni rse nyer..kdng2 tem baca doa pun bleh lg tersengguk2...tetiba bukak mata orng dh siap sdh bce doa dh. .tnggal bpe ketul je dlm srau. bleh lagi tak sedar.=="

    ReplyDelete
  6. entry ni best. part tengok dak sebelah sengguk tu memang besepah dak hostel buat.ngantuk tak boleh tahan.

    ReplyDelete
  7. kan..solat berjemaah mmg best !

    ReplyDelete
  8. hahaha .. kawan penah jatuh kebelakang sbb ngntuk hahahha, seb bek tak tergelak waktu solat aduyai -,-

    ReplyDelete
  9. pnah gak tersengguk22....angguk2 geleng2...hahaha

    ReplyDelete
  10. haha. biasalahh tuhh.

    tak pernah masuk asrama, tpy luar asrama pun ada gaxx macam tuu.

    faizah g surauu pun , memang ngantuk gylerr , lbey2 lagi ceramah panjang lebar. huhu

    ReplyDelete
  11. time sekolah tak masuk asrama, so xda kenangan manis sangat time puasa..tapi time degree memang, kalau berbuka tu teringat jek kemeriah berbuka puasa ramai2..skrg ni tak de pon..sob sob

    ReplyDelete
  12. "solatlah kamu sebelum kamu di solatkan"

    ReplyDelete

komen biar bijak :) hee

Made With Love By The Dutch Lady Designs