Pages

so the answer is...

Friday, July 13, 2012

Assalamualaikum and hello :)



teka-teki beberapa bulan akhirnye dah terjawab . penat aku berfikir teka-teki ni , cari jawapan dari-Nya .
sampai bawak dalam mimpi punya aku risau pasal teka-teki ni .imagine macam2.





semalam kemuncaknya lagi lahhh , aku rasa tak senang duduk , gemuruh mengalahkan nak dinikahkan depan tok kadi *eh pernah pulak aku nikah kan* haha . hati tu rasa tak senang , mohon pada Allah apapun jalan aku dapat , mintak hati aku dilapangkan .



maka harini , belum sempat pukul 12 , pukul 10 aku dah dapat result dari sms . ahh baru nak rasa debaran lebih lama .haha Alhamdulillah masih lagi dalam pilihan aku cuma pilihan keempat . dalam hati sedih pun sebab mengenangkan aku tak dapat tunaikan hasrat parents aku tapi beralih ke bidang lain .takpe , adik2 lain ada lagi. haha:P



glad to have such an understanding parents . never let me down . thanks mama , thanks ayah :) yang penting study apapun biar cemerlang . bukan sekadar hangat2 tahi ayam je *eh ada kena mengena pulak* . 


so the answer to the riddle is ...




sepanjang life aku, tak pernah aku terfikir aku akan masuk ke bidang kejuruteraan . sumpah tak pernah terfikir oi . haha cuma masa asasi baru terfikir pasal kejuruteraan tuh. sekali mohon , sekali jugak dapat . maka , engineer-to-be lah aku . takpun lecturer-to-be. insyaAllah.



kepada yang dapat course yang dia nak , tahniah sangat2 :) yang tak dapat apa yang dia nak , percayalah dengan ketentuan Allah okay . yang tak dapat langsung , rayuan ada lagi , dont worry :) apa-apapun semua tahniah ! ingat , apapun yang kita buat nawaitu Lillahi Taa'la okay .



p/s : penat aku balas mesej pagi tadi . ibu jari boleh bengkak . ahh musim2 gini jelaa orang rajin nak bertanya mesej aku kan . haha foine.. foine...

p/s : haru jiwa aku tatkala melihat Dr. Faiz Khaleed kat tom tom bak tadi , harus berpisah dengan beliau . hehh 


PEN-OFF



32 comments :

  1. menyibuk jek masuk UTM!!!!!


    HAHAHHAHAHA!!

    tahniah yea, dapat fakulti baru yg cantik..betul2 depan jusco..bole beli baju hari2.haha*

    ReplyDelete
  2. ohhhh tahniahhhh ;)) blaja rajin2.dpt dekan every sem ;D

    ReplyDelete
  3. junior sayela ni..huhu akak utm gak tapi chemical engrg..kawan akak ade sorang bioperubatan..sekarang tgh sambung phD..

    ReplyDelete
  4. waaaa...Kejuruteraan biomedic. nampak macam best je.
    BTW. tahniah :)

    ReplyDelete
  5. waahhh bestnyee. umi tahum ni baru nak periksaa :( takott

    ReplyDelete
  6. congrat! :)
    engineer to be!
    all the best..

    ReplyDelete
  7. @Man Yusoef : pergh , pergh , tak rela ke senior nk smbut kdtangan junior ? haha =='btw tkkan terpengaruh baju kt jusco . takkan. hehh :P

    @Sarah Mohd Salleh : thanks , insyaAllah amin :)

    @CP : thanks :)

    @kak fad+ilah : wahh akk utm ke ? nga study ag skrg ? nervousnye nk msok degree ni.

    @adibahfaizah : awk pn thniah :)

    @umishahirah : tkpe umi , wt btol2 okay exam thun ni :)

    ReplyDelete
  8. tu org cakap,surprises of life! best giler bila kita tak expect.sebab xleh nak tgk ke depan sgt.kita hanya mampu merancang,sekali jeng jeng jeng,"ahhh! xku sangka!" heheheh

    ReplyDelete
  9. hehe kos ni agak tough jugak tau..tapi xpe i know u can do it..kwn akak tu fast trek.die x amik master terus phd. sekrg utm ade buat cm gitu..4 tahun ni blajala elok2, men sikit2 je eh..hehe dapat kolej mane? nnti tryla cari kawan akak tu..wani name die..same fakulti ngn adik..

    ReplyDelete
  10. lorh baru nak ajak jadi geng . haha . beza uni pulak.

    ReplyDelete
  11. ouh congrats...all the best k ahax :)

    ReplyDelete
  12. tahniah dik!
    ok lettew bidang kejuruteraan

    ReplyDelete
  13. lega gilakan bila dah dapat taw result. hee.
    congrats bakal engineer =)

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah..tahniah adik!!

    ReplyDelete
  15. eyjaa sayang..
    tahniah dik..
    engineer to be..
    jangan laa sedih sgt or kecewa sb tk dpt apa yg kita inginkan..
    mana taw rezeki yg Allah bagi ini akan buka jalan yg luas buat eyja?

    kann?
    selamat sambung degree dik :)

    ReplyDelete
  16. tahniah awk... awk dulu asasi apew? :D

    ReplyDelete
  17. Tahniah la berjaya.. kite tak berjaya.. huhu. sedikit kecewa dan sedih.. huhu :D

    ReplyDelete
  18. @mr clive : hidup klu tkde kejutan tak challenging kn?

    @kak fadilah : wahh tough ke ? adoi , kena ready awal2 ni . huhu kita tk tahu dpt kolej mana lagi nnt isnin bru thu kot . insyaAllah kena get ready laa ni :)

    @miss klanika : tulaaa , tkpe2 . haha

    @ekkem spark ,nia adreina and khairul akmal : thanks :)


    @misluv coklat : lega hbes , hahaha

    @ulya and N aima K ; thanks :) hehe

    @umishahirah : dun worry , will do :)

    @kak dian : tulaa takut jugak ni kak dian , tp dah dpt kna tabahkan hti . huhu thanks taw kak dian :)

    @amy zana : thanks

    @cik nanad ; thanks :) kita dlu asasi uitm pncak alam.

    @zamani : thanks :) yeke ? tkpe ,jgn sedih , ad rayuan lg .

    ReplyDelete
  19. rayuan? hehe,tah la ye. last time masa pas spm tak dpt. rayuan kali ni tah la dpt ke tak. InsyaAllah,kalau ada rezeki ada la. huhu..

    ReplyDelete
  20. salam akak, saya lepasan palam juga :) saya teringin sangat nak sambung degree dekat utm tapi risau la kalau tak dapat. urmmm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam . insyaAllah klu result awk okay boleh dpt UTM. UTM lau nk msuk purata pointer msti 3.7 above. tp tu pn lum tntu snang nk dpt msok. doa bnyak2 okay :)

      Delete
    2. ohh okayy, btw kak, berapa orang pelajar palam dapat sambung dekat UTM ye? sbb hari tu , ada akak ni dia bahagian pendaftaran UTM , dia kata , ramai pelajar palam yang dapat sana . huuhu

      Delete
    3. ohh okayy, btw kak, berapa orang pelajar palam dapat sambung dekat UTM ye? sbb hari tu , ada akak ni dia bahagian pendaftaran UTM , dia kata , ramai pelajar palam yang dapat sana . huuhu

      Delete
    4. msa batch akk thun lpas pn ramai jgk bdk palam yg dpt msok sini :) mohon course ap kt utm ?

      Delete
    5. Kejuruteraan Elektrik :) harap sangat dapat sambung dekat sana kalau ada rezeki :)

      Delete
    6. wahh nak msok bwh FKE , all the best dik :) insyaAllah ad rezeki tak ke mana .

      Delete

komen biar bijak :) hee

Made With Love By The Dutch Lady Designs