Pages

watch out with facebook hackers !

Tuesday, July 19, 2011

Assalamualaikum and hello .


how's your day people ?
I hope all of you are in the pink of health
hehh macam ayat time essay PMR pulak dulu-dulu .
heheh;P

haha kumpulan ZE:A

sekarang ni kan ,
banyak sangat dengar cerita pasal facebook kena hack .
before ni dok kecoh-kecoh blog kena hack ,
nampak gayanya facebook pun mengalami fenomena yang sama *apakah? haha
so ,
apa yang eyja tahu , 
credit pada senior eyja , kak eman ;

kalau ada orang text kat chatbox "hi how are you?" JANGAN LAYAN. sebab nanti dia akan bagi 1 link, and bila klik link tu, korang dah tak boleh login facebook lagi. biasanya dia akan guna nama kawan2 facebook korang. WARNING ni.
and lagi kan ;
kalau rasa-rasa dah terkena tu, pergi kat account setting,pilih account security,buat secure browsing n save..okeh?
 lagi yang eyja dengar jangan approve friend request suka-suka hati .
haa , bila dah jadi macam ni , 
nak approve friend request pun macam takut-takut je .
yelaa , buatnye hackers ke kan .
tapi kalau tu memang kawan kita macam mana ?
ahh , pandai-pandai lah take precautions ye , tukar password ke .
takpun korang google-google lahh .
oke , till then .

p/s ; tak faham kenapa nak hack facebook orang ni , macam dah takde kerja je . tapi kan , kadang2 terfikir jugak macam mana cara nak hack ni ehh? hehe;P
PEN-OFF
 

3 comments :

  1. sesungguhnya ramai sungguh yang berkemahiran tinggi di malaysia nie sehinggakan jawatan hacker sangat digilai ramai.. huh !

    ReplyDelete
  2. Baru je kejap tadi kena . Tapi tak layan . Sebab tengok orang yang hantar tu saya tak kenal . nasib baik :D

    ReplyDelete

komen biar bijak :) hee

Made With Love By The Dutch Lady Designs