Pages

Life is an experiment

Sunday, June 12, 2011

Assalamualaikum and hello people ;)


selamat pagi semua ! happy sunday!
pagi ni indah betul rasanya ,
almaklumlah , bilik eyja menghadap bukit , so nampak laa ada kabus-kabus kat tingkap .
feeling ala-ala macam kat cameron highlands . nak kata macam oversea tu sikitlah .
haha;D


semalam kecoh orang bercerita , 
post pasal Daudsu Jamaluddin yang menjaringkan gol sendiri .
eyja bukan lah peminat tegar terhadap sukan bola sepak .
tapi kalau sekadar tengok untuk suka-suka tu boleh layan lah .
tapi yang eyja tak faham , kenapalah ada orang yang sanggup balik mercun time perlawanan tuh .
tak bermoral langsung .
haih , biarlah , setiap yang berlaku tu kan ada hikmahnya , and kita sebagai manusia pun memang tak lari dari kesilapan kan .


okeh , kita tinggalkan cerita mengenai bola sepak .
sekarang eyja nak bercerita mengenai something yang berkaitan dengan tajuk post.
hehe actually sekarang ni eyja 'agak' busy lah buat laboratory experiment punya report kan untuk biology and physics.
perghh , experiment semua tak macam nak susah pulak kan .
sumpah rasa macam nak ~kita bako jer~ lab manual tuhh . haha
dah berapa kali jugak buat perbincangan tapi pening-pening jugak lagi .
haih susah la macam ni .
biology pasal food test while physics pula pasal centripetal force .
rasanya tak belajar lagi pun physics tu , alih-alih terus dah buat experiment ,memang gila . haha
ni lah rupanya rasa jadi mahasiswa or mahasiswi kan .
dulu serious rasa nak cepat-cepat masuk U ,
tapi sekarang rasa macam zaman sekolah dulu lagi best . haha
but life must go on , mana boleh patah-patah balik or nak bekukan masa kan .


click untuk calcium !


All life is an experiment. The more experiments you make the better. 
by Ralph Waldo Emerson


ada betul nya jugak kan quote atas nihh?
adakah maksudnya lebih kurang macam kita belajar dari kesilapan ?
ikut pemahaman eyja , life nihh kita akan lalui banyak kali , dan pengalaman yang dilalui tu mematangkan hidup kita .
dan menjadikan hidup kita lebih baik dan indah untuk dirasai .
entahlah , pendapat masing-masing .


p/s ; eyja ada quiz math this week . so guys ,
please pray for me to answer all questions successfully ! 
takut lahhhhh . haha;D


PEN-OFF
 

6 comments :

  1. pengalaman adalah guru terbaik :)

    ReplyDelete
  2. semoga menjadi hari yang menyenangkan ....

    ReplyDelete
  3. bab bakor lab manual,aku support 200%!!hehe

    ReplyDelete
  4. shiema pon suke quote tuh. btw, gudluck :)

    ReplyDelete
  5. ak xkn pakai lagi labcoat, ak takkan msuk lagi lab :'( .

    ReplyDelete

komen biar bijak :) hee

Made With Love By The Dutch Lady Designs