Pages

panjangkanlah umur dia..

Wednesday, May 4, 2011

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera ;)


apa khabar semua ?
harap semuanya sihat dengan izin Allah;)

ketiadaan eyja selama beberapa hari disebabkan cuti hari pekerja ,
so balik kampung laa kan , di Muar sana .
kali ni post lebih macam diari je . but , something happened during the holiday .
Only He knows what we felt .


Sabtu , 30 April 2010

eyja and family bertolak dari rumah pukul 11 pagi .
sampai muar pukul 2 petang singgah rumah cik ana jiran lama .
hari ini , Aiman ada selera nak makan ,
maybe sebab environment lain dari yang lain kott .
then balik rumah mak atok .
malam tu aiman nampak macam sakit balik .
makan semua muntah balik . so fikir macam ohh , maybe tu biase kott .
sepanjang malam parents jaga , eyja and adik-adik tido da *terok betul


Ahad , 1 Mei 2010

yeahh , makngah balik !
yang lelaki-lelaki semua kena berusaha untuk pasang tile kat area dapur .
konon berpenat-lelah la tapi ada je yang curi tulang . hehe;p
aiman tak makan langsung harini , makan je muntah .


 Isnin , 2 Mei 2011

sepatutnya harini balik mersing tapi
aiman pagi ni makin terok .
tengok macam kat dalam bawah mata tu putih je .
mama ingat dia kurang air , so terus siap-siap bawak pergi klinik .
tengok aiman macam cergas lagi sebab dia still ada hati nak makan tembikai kedai ah lek @ nama glam Alex , LOL;p
sampai di klinik , nak cari urat darah dia tak jumpa ,
so terus bawak aiman pergi ke hospital pakar Sultanah Fatimah , Muar .
eyja masa ni kat rumah , paklong datang rumah,da uzur jugak pak long , kaki dua-dua dah takde , then berbual-bual dengan mamat. tertanya-tanya jugak apa jadi kat aiman sebab lama sangat tak balik-balik kan .
sekali rupanya aiman kena tahan kat wad .
sebab tekanan darah dia sangat rendah dan sel darah merah berkurangan , doktor pun terkejut sebab dia still boleh bercakap macam biasa even dah lemah macam tu .
doktor cakap dengan mama nasib baik mama bawak cepat , kalau tak maybe Aiman dah pergi meninggalkan kami sekeluarga huuu T____T
petang tengok aiman kat wad , menangis-nangis eyja tengok . terok sangat siap kena asingkan lagi dari orang lain . terima kasih Ya Allah sebab Engkau panjangkan lagi umur aiman T__T




Selasa , 3 Mei 2011 .

Mak Pah balik harini semata-mata nak tengok aiman kat hospital .
harini keadaan dia stabil berbanding semalam .
boleh senyum , boleh cakap .syukur sangat .
harini terpaksa balik ke Mersing semula even dalam hati rasa sayu .
on the way drive kat high-way . haaaa , susahnye nak memotong kenderaan =.="
sepanjang perjalanan pun berbual pasal aiman . ayah rasa nak salahkan diri je sebab lambat tahu tapi eyja ingatkan ayah itu semua ketentuan Allah , terima je . ada hikmahnya .
tengok balik gambar dia pun menangis balik dibuatnya T___T


ni dah stabil.


p/s ; adik eyja,Zahid Aiman disahkan menghidap kanser lymphoma dua minggu yang lepas . doakan kesihatan dia . eyja harap dia dapat hidup lebih lama .  beratnya dugaan ni . harap-harap parents eyja tabah . berat mata memandang , berat lagi bahu yang memikul .doktor baru nak check dia dah tahap berapa . harap2 baru tahap yg awal2 laa .at least chance untuk sembuh tu ada.


PEN-OFF

23 comments :

  1. Allah yang beri sakit dan Allah yang sembuhkan..bykkan doa ye..

    saya doakan semoga adik eyja kembali pulih & sihat hendaknya..amiinn..

    ReplyDelete
  2. sabar yew eyja:)kalo Allah beri dugaan..itu maknenye AllAH sayang..
    lagi berat dugaan lagi Allah sayang..jadi byk2 kn bersabar k.

    ReplyDelete
  3. dj.. kawan baik aQ un ade sorunk kne kanser nie.. n dye dh tahap 4.. tp dye still ok smpy skunk.. last year mase trial dye x lehy amik exam langsung.. n now.. dye dah botak n dye still nmpak kuat hdapi semua nie.. hope adik kau cpt sembuh..

    ReplyDelete
  4. eyja..be str0ng ok..kami same2 d0akan adik eyja..spya cpt sembuh...ujian ALLAH pasti ada hikmah.

    ReplyDelete
  5. bnykkan doa ye dj.
    ujian dr Allah
    smoge tabah :)

    ReplyDelete
  6. sabar ye, doa banyak banyak. insha Allah Allah akan bantu . amin

    ReplyDelete
  7. banyakkan berdoa .InsyaAllah dia akan cepat sembuh !

    ReplyDelete
  8. sedihnyaaa. tkpe lah dj, doakan je kesihatan dy insyaallah semua ok.

    ReplyDelete
  9. =( berat ujian bagi beliau, kecik2 lagi da diuji camtu.sob sob
    semoga diberikan yang terbaik untuk beliau.amin~

    ReplyDelete
  10. Dj :) terbukti adik ko kuat , selera betul makan , tembikai ah lek lagi ! So, ko pun kne kuat macam aiman juga oke! Ceria je dia kan ? Dia boleh lawan rasa sakit tu, ak doakan die cpt smbuh.

    ReplyDelete
  11. be stronggg ! kuatkan hati untuk adik you jgk okay. doa yang terbaik untuk adik you , aminn :)

    ReplyDelete
  12. eyja,kuat okeyy. mmg kata tu sng, tp itu lahh, semua ada hikmah. jgn susah hati sgt.
    parents mmg tak dpt kata apa,mak ayah mana tak sayuu tahu anak sdg menderita kan?
    so,eyja kena kuat supaya parents pn kuat.
    wishh u all the best, doa banyak2,insyaAllah,Allah lebih mengetahui.


    cheers :)

    ReplyDelete
  13. hemm doa banyak2..Allah ade~

    ReplyDelete
  14. DJ , sabar auwww . igt pesan aq dlu tuhhh . be strong !
    insyaAllah :)

    ReplyDelete
  15. alamak sedihnya. kuatkan semangat k. moga Allah panjangkan umur dia :')

    ReplyDelete
  16. Ya Allah....sedih tengok Aiman...sabar yer.....insyallah, everything will be fine...

    ReplyDelete
  17. terima kasih semua atas sokongan yang diberi :') eyja mengharap doa daripada kalian je .
    semoga adik eyja cepat sembuh .

    ReplyDelete
  18. oh dear..
    kaka harap adik eyja akan cpt sembuh yaa.. :)

    ReplyDelete
  19. adek ko msti pikey
    "sal nangis2 nie?ak lek2 jek"
    HAHAHA

    kidding >.<

    evrything happens for a reason
    so be strong :)

    ReplyDelete
  20. dj, tabahkan hati:)

    jgn sedih2!!!
    insyaAllah semuanya akan baik2 je....

    adik dj comel....

    ReplyDelete
  21. dj, saba k.
    setiap perkare yg berlaku ade hikmahnya. teruskan berdoa dan berdoa. kte pon doa kn adik dj :)

    ReplyDelete

komen biar bijak :) hee

Made With Love By The Dutch Lady Designs