Pages

Merajuk ? apa ye?

Monday, April 18, 2011

Assalamualaikum .

setelah di tag Sabrina , eyja buat entry ni .


Apakah yang anda faham dengan word merajuk ?

ohh , merajuk tu sejenis perasaan sensitif , haha;D
pantang kena marah ke , tengking ke , gurau sikit ke nak merajuk .
biasa perempuan yang selalu merajuk ni , biasalah , perempuan ke hati lembut . hee ;)


Perempuan kalau merajuk nampak manja tapi sometimes jela .

Lelaki kalau merajuk nampak comel tapi sometimes jela .


Anda pernah merajuk?

ohh , apa punya soalan nihh ? haha 
mestilah pernah sebab eyja dilahirkan sebagai perempuan okehh .
biasanya kan merajuk ni digunakan sebagai senjata untuk mendapatkan sesuatu daripada parents ,
muahahaha;p tapi kadang-kadang jela , kalau madah nak merajuk je , eyja sendiri pun nak lempang muka sendiri . haha;D


Tips-Tips pujuk individu yang merajuk.

confuse apa jantina orang nihh. =.=" haha

ohh , nak pujuk ? haha;D
seriously eyja tak reti pujuk orang . pedulikan jela dia . muahahaha kejam !
tak lahh , pandai-pandai laa pujuk , strategi kena hebat .
kat sekolah dulu , budak-budak nihh kalau merajuk
mesti dedicate song laa , beli tu lah , ni lah .
tapi kalau eyja ,eyja suka buat perangai gile eyja . haha buat lawak-lawak macam tu .
takpun , eyja yang merajuk balik . wakakaka;p
tapi kan , kalau budak tu kaki kuat merajuk , boolayan jelah dia . esok-esok dia okehh la tu . haha;D

siapa nak jawab soalan nihh , silakan . hehe ;)

PEN-OFF

8 comments :

  1. grrr geram bila bopreng merajuk. saya tak suka merajuk sebab tak macho lah. haha XD

    ReplyDelete
  2. yeah..wat lawak boleh hilangkan merajuk orang..senang nak rujuk..bhahaha..

    ReplyDelete
  3. tomei la klu majuk2 nie..
    tp klu ckt2 nk majuk mau tak dpt cop body glove kt muke..

    !pang!

    hekhek~

    ReplyDelete
  4. suka blog.. comel.. nana suka.. btw salam kenal dari saya-chenta nana-

    ReplyDelete
  5. laki majuk..bagi choki choki je..lalala =P

    ReplyDelete
  6. yup2...saya mmg budak samura budak buidiman dan budak2 batch 21

    ReplyDelete
  7. hehe.merajuk tu fitrah manusia.haha :)

    ReplyDelete
  8. Salam.jalan2 singgah sini..nice blog :)
    Jom tengok sakura dekat blog saya^^
    http://frommetoyou85.blogspot.com/
    Sudi2 jenguk ye (^____^)

    ReplyDelete

komen biar bijak :) hee

Made With Love By The Dutch Lady Designs