Pages

AYUH perokok tegar !

Tuesday, April 5, 2011

Assalamualaikum w.b.t ;)

Hello people , salam 1 Malaysia .
Bersyukurnya kita masih lagi hidup dalam limpahan kurnia dan rahmat dari-Nya.Alhamdulillah ;)

Rasanya masih tidak terlewat untuk eyja ucapkan tahniah kepada Shaheizy Sam kerana dinobatkan sebagai Artis Paling Popular ABPBH 2010 .
haha;D lepas ni mesti tukar mimpi lain laa pulak macam gambar bawah ini .

Well, today eyja just nak cerita pengalaman eyja berbual dengan cikgu motor yang berlaku kira kira 2 hari lepas .
takpe takpe , biar late asal safe . yang penting mesej sampai . hee ;)
Nama sebenar cikgu yang kacak tu dirahsiakan ,harap maklum . haha;D
haha , kesian budak tu jadi hodoh =.="

Cikgu tu cerita laa dengan eyja yang sekarang ni dia dah berhenti jadi perokok .
dahulunya dia seorang perokok yang tegar .
So eyja just congrates jela pada dia kan .
And eyja pun tanya laa apa sebenarnya yang membuatkan dia kembali kepada jalan yang benar ? hehh;p
Dia cerita lahh segalanya bermula daripada hati . kalau kita kata TAKNAK pada rokok and berusaha ke arah itu , insyaAllah dipermudahkan Allah .


Just imagine after dia berhenti merokok , bila dia lalu sebelah orang merokok je boleh pulak dia yang  tutup hidung .
Sebab apa ?
Sebab dia kata BUSUK macam ORANG BAKAR SAMPAH .
Hmm , ada betul nya jugak kan apa yang dia cakap tu,
Yela kita kan hisap rokok , then kandungan dalam merokok tu ibarat membakar paru-paru kita laa .
Tak faham ?

ORANG=kandungan dalam rokok


SAMPAH=paru-paru kita .

So , jadilah
ORANG BAKAR SAMPAH=KANDUNGAN ROKOK BAKAR PARU PARU .
tak faham jugak ? takpelahh buat buat faham . haha;D
pandai2 lah interpret data .


Dia siap cakap kalau ada orang yang berlagak kata konon dia ni hati kering laa , keras kepala laa ,tok sah laa cakap sebab kalau dia kalah dengan sebatang rokok tu , Nampak sangat dia lembut hati .
Yela , dengan benda kecil pun kalah kan .apa lagi kalau hal-hal yang besar.
Dia sendiri pun dah akui yang dia rasa dia semakin berisi lepas berhenti merokok, Alhamdulillah , bagus lah ;)
atleast cikgu tu dah mengurangkan bilangan perokok dalam Negara ,
Kepada smokers diluar sana , bila pula giliran anda ? 


p/s ; tak suka smokers sebab nanti dia akan menyebabkan eyja jadi perokok pasif and secara auto nya kemungkinan untuk mati dengan cepat tu ada plus eyja pun ada asthma sebenarnya .so , memang katakana TIDAK pada perokok laa kerana taknak mati cepat T____T


hee;)

PEN-OFF

19 comments :

  1. Tak payahlah merokok kan .merosakkan diri .
    =)

    ReplyDelete
  2. hoyeahh! SANGAT setuju -_-', minx maap la, aku mmg ta suke rokok,

    hmm tpkan dj, bile ak tak tengok lukisan tu aku paham, tp pas ko lukis ak jd tak paham pasal org bakar smph huhu :P

    ReplyDelete
  3. i like this post..
    TAKNAK rokok..eeeeuuww

    ReplyDelete
  4. hahaha..
    merokok la anda sblum anda drokokkan..
    ehhh.. silap..

    berhenti merokok lah sebelum anda mati d sebabkan mrokok..

    ReplyDelete
  5. i do hate smoker...ish..ish..ish..dorang nih tak paham2 lagi ke yg merokok tuh haram..dah berkurun lama keluar fatwa pengharaman rokok..

    ReplyDelete
  6. rokok..?/ takde gaya.. hahaha

    ReplyDelete
  7. salam ziarah dari Penjejak Mimpi.. :)

    ReplyDelete
  8. tak suka org merokok..
    mmg busuk pn.. hehe..
    dear..
    maw join segmen?

    http://miszydian.blogspot.com/2011/04/segmen-mahu-jadi-diri-sendiri.html

    ReplyDelete
  9. maap cakap la, orang yang merokok ni bodo.hahaha

    ReplyDelete
  10. maap cakap la, orang yang merokok ni bodo.hahaha

    ReplyDelete
  11. bagus bagus..mmg ssh nk berenti merokok esp perokok tegar..suka statment cikgu psl org hati lembut dan perokok..hehe =)

    ReplyDelete
  12. nak cepat 'pergi' merokok laa...

    ReplyDelete
  13. ingatlah nyawa org yg trsayang kan akk ? teeheee

    ReplyDelete
  14. orang merokok ni sebenarnya pentingkan diri sendiri. kadang2 walaupun kita dah buat 'sign' katakan tak nak pada rokok pun, mereka buat tak tahu. =.="

    ReplyDelete
  15. x suka rokok.. x suka x sukaa XD

    ReplyDelete
  16. bau rokok buat kepala jadi pening la, =)

    ReplyDelete

komen biar bijak :) hee

Made With Love By The Dutch Lady Designs