Pages

betul ke ni ? pendapat anda ?

Thursday, March 31, 2011

Assalamualaikum ;)

tadi kan ayja dapat satu call dari someone dari kolej apa entah tapi bersekutu dengan UITM .then macam biaselah dia kata eyja terpilih untuk pergi ke taklimat modal insan apa entah [pelupa memang macam tu,haha;D]


oke , yang part tu eyja tak kisah laa ,
tapi kan dia tanya eyja ada mohon tak matriks and UPU serentak ? so , eyja cakaplah ada .
tiba tiba dia kata kalau kita dah mohon dua-dua tu , nama kita akan di BLACKLIST and tak dapat masuk dua-dua terus .


so , of course laa eyja lantang mengeluarkan kata2 yang sekolah eyja suruh apply dua2 . then dia kata sistem sekarang dah lain .
eyja try tanya kaunselor sekolah , cikgu Suliza,dia pun tak berapa pasti . 

so , macam mana tu ?
sesiapa ada jawapan ?
maybe trick dia supaya kita masuk kolej dia ke ?


PEN-OFF

18 comments :

  1. peliknye macam tu. kolej tu swasta ye?

    ReplyDelete
  2. EH! TAKKAN LAH KOT -_-'

    peh kejam gle kalau blacklist seh.
    tak mungkin! :o kte tatau pun, sobsob. mne aku nk pi mcm ni :'( huaaa..

    ReplyDelete
  3. .trick saje laa , kte apply jer , dapat ta dapat len cter , penipu jer mamat/gegurl tu aa

    ReplyDelete
  4. .trick saje laa , kte apply jer , dapat ta dapat len cter , penipu jer mamat/gegurl tu aa

    ReplyDelete
  5. dj !! laaa yeke?? xde pulak org ckp ape2 kn?? kalau betul laah ade mesti la counsellor kite da ckp kn???

    ReplyDelete
  6. dy na promote dy nye kolej bersekutu tue..wat derk je laaa.. kalo tak kite attack kaunselor rmai2.AHAHHHA

    ReplyDelete
  7. awk ni mesti pandai kan.. :)

    aku pon da gak dpt twrn main call2 camtu..tp rezal aku entah pape..

    duit2..

    ReplyDelete
  8. wani , tak pasti laa .

    dayana ; tao takpe beb . haha aq yg 7a lgi lahh . haha

    mas ; mungkin kott .
    fatin ; tao tkpe . msti da tau kan lau tak .

    rafi ; takdelaa . huu

    ReplyDelete
  9. ehh , ta kann laa kott .
    tipu laa dak tuhh .
    jgn pcaye arr weh .

    ReplyDelete
  10. slalu nya kalu ada yg mcm under UITM, itu kolej swasta.. kelas kt tmpt dorg tp program bwh Uitm.. means dorg kerjasama laa.. mana da kolej bley wat gtu, terus blacklist sb mohon upu ngn matriks.. tue cuma trick dorg jak..

    ReplyDelete
  11. rasanya tak kot..try je apply, InsyaAllah ada rezeki nt..gd luck deq^^

    ReplyDelete
  12. de jugak kawan kite dapat call dri uitm katenye..

    sy pulak dapat sms..pastu bile bls blik msg tu dye ckp maaf,,mklumat tdk lgkp..mm,,ntah tak tau la..

    sy pon / kitorang sume apply both..dah cekgu suroh...

    ReplyDelete
  13. aihhh..xder la smpai camtu..mati la budak2 yg apply matrik jer,bile x dapat,kena tungu sem depan plak untuk apply upu..haishh...

    ReplyDelete
  14. takkan lah smpi blacklist kowt...biase camtu lah..dy nak ramai student masuk kolej dy mang gitu taktiknye dik~:)

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum,mase akk mohon upu and matrik, then akk dpt jgk twaran metrik..
    kementrian pgajian tinggi xkejam smpai nak blacklist sesuka hati,
    semua yg layak akan dpt peluang.. org tu saje nak ckp mcm tu supya awak msuk kolej die..and klu pon kolej tu under uitm, still swasta jgk.. =)

    ReplyDelete
  16. huhu...ciannye...lau nana, mau give up awal..hahaha..try tnye ckgu balik...suh dia kol ckgu tu ke..heeh

    ReplyDelete
  17. Nelly yang blur nak masuk mana ~

    ReplyDelete
  18. nampak sgt tipu ! T___T
    actually dia nak pancing kita masuk kolej yg dia tawarkan tu, :)
    so klu camtu dah brp ratus ribu budak2 yg apply matriks dan upu kena blacklist?

    ReplyDelete

komen biar bijak :) hee

Made With Love By The Dutch Lady Designs