Pages

Cara Hilangkan Rasa mengantuk,angkasawan and random.

Thursday, December 22, 2011

Assalamualaikum and hello guys :)


Hai kawan kawan *sila imagine aku macam pengacara rancangan kanak2.
Haha.
Macam mana hari korang semalam? mesti coolio kan ? aiseh , untunglah .
Hari semalam BEST gile lah . kelas dari pukul 2.10 sehingga 10 malam adalah sangat tak cool . diulang,SANGAT TAK COOL ! ada gap pun time pukul 7 sampai 8 . hailaa ,nasib baik aku bawak bekal makanan siap2 . dapatlah mengisi perut comel yang berdondang mintak makanan enak lazat dari tuannya . hewhewhew -__-‘



Actually , suppose takde pun kelas malam time hari rabu ni ,
Tapi disebabkan nak ganti kelas CTU yang agak tertinggal , maka ustaz pun rela hati nak ajar kitorang sampai malam . kitorang pulak? Maybe separuh rela separuh tak . ehem , aku sepenuh hati taw . *berdedikasi kan aku? Miahaha dah la tu , sebab ada CTU , maka aku bersemangat pakai baju kurung .sekali kawan2 aku tak pakai pon . niza lahh ni ,post status suruh pakai .
Niza jahat budak jahat *sila nyanyi ikut lagu stacy,jahat . haha



So , secara total nya , kelas yang aku hadiri semalam ialah matematik , chemistry , BEL and CTU .mengantuk tuh toksah kata la . haha so , cara nak hilangkan rasa mengantuk time kelas tuh , aku and rakan seangkatan pun pose ambil gambar lah bajet #retis kan dalam lecture hall , padahal lecturer kat depan tengah khusyuk menulis nota2 nak bagi kitorang hadam . MasyaAllah . keh3 , susun sepuluh jari mintak maaf sir latif ! :)

 

Cara lain lagi aku makan gula-gula yang ada mint mcm hudson ke hacks. kalau mentos air tuh , perghh ! berasap kepala kau . haha tak pun , aku makan ball ball ke *bebola ikan , makan roti , makan choki choki ke *weh,choki2 mahal lah,20 sen satu. Eh pendek kata mengunyah adalah jalan penyelesaiannya . haha:D
Cara lain lagi , aku suruh siapa2 lah urutkan aku ke , cubit2 tangan aku sampai mata aku terbeliak ke . haha tapi yang paling den tak berkenan sekali tengah berzikir tu tibe2 orang sergah . adeh , lomah jantung den ni ha ! haha:D



haa lagi satu methodologi *ha,ambik ko ! untuk kurangkan rasa mengantuk adalah dengan mendengar mp3 atau seangkatan dengannya . kau nak suruh kawan kau menyanyi pun boleh then kau pun ikut nyanyi lepas tuu korang buatlah konsert dalam lecture hall tu . ahh merepek pulak dah . haha sat gi kena halau dari lecture hall jangan habaq kata aku ajar haa . babap nanti ! haha then minum air masak banyak2 and bacalah zikir ke , berselawat , tu kan lebih afdhal :)
tapi depends gak taw . tak semestinye hilang rasa mengantuk tuh .

ehh,tengok lah tengoklah gambar pose bajet #retis nih .miahahaa

 aku combine kan sebab tak nak tengok korang muntah hijau . euww -__-'

 gambar ni memang blur . haha

 meet my chingu ,dieya and hasniza :) ohh,belakang tu my class rep ,Fikriali. haha

bagus lah conteng lecture note kan . haha contengan matematik. *bukan contengan jalanan by hlovate. haha


so, itu jela yang aku boleh share . haa pasal ustaz tadi tu dia asyik mention pasal aircond rosak lah , kereta kebal lah . aku faham niat dia nak tarik perhatian budak,
tetapi malangnya semua dah buat muka seposen sebab mengantuk kan . maaf  ustaz .haha
sabarlah ustaz ye , mengajar ni banyak memberi cabaran .haha aku pulak yang nasihat . *btw ustaz tu kacak,tak kahwin lagi,LOL


 by the way , nak wish thanks to aidil sebab pergi belikan mcD kitorang . wuwuuu nasib baik kau baik semalam . haha tertunai hasrat kitorang nak mengketedarah *betul ke sebutan dia ni?

 sebab aidil watak utama,maka gambar dia berwarna . haha #untunglah

p/s : ehh dr. faiz khaleed reply tweet aku . hewhewhew :P *he's my idol in dentistry field .


sebabnye , aku ada post gambar dengan dia . haha

masa nih aku form 3. yela,tak matang sangat lagi kan ,gambar semua nak ada letak yang comel2 . haha


okaylah , bye2 .


p/s : dalam dilema nak pergi cycling club punye aktiviti ke tak . adehh .
p/s : good luck to lil sis and bro yang akan ambil result Penilaian Menengah Rendah :) relax2 je,baca selawat banyak2 . 
p/s : mulakan hari anda dengan senyuman :)


PEN-OFF

8 comments :

  1. Haha sempat eh dj tgkp gmbar masa tgh dgr lecture :P ! Untunglaa lecture hall besar.. Ktrg dalam kelas buat gitu alamatnye tktau la , hikhik.

    ReplyDelete
  2. yang menguyah tu memang setuju sangat nak ilangkan ngantuk.Kalau akak dgn kawan-kawan dulu siap bawak pisang goreng dalam kelas. Miahahaha

    ReplyDelete
  3. nampak sngt muka mengantuk.. hahaha..
    lagi satu tips buat rombongan ke tandas ramai2 mandi manda..hahahah ^^

    ReplyDelete
  4. lamanya kelas...memang best arh...

    ReplyDelete
  5. makan coklat dlm kelas tue farah pon slalu buat.. x buat alamat nyer t'tido t'tungging kat belakang tue.. hikhikhik

    ReplyDelete
  6. hee rindu uitm lah..bestnye kan..

    ReplyDelete
  7. @dayana : haha mmg bole cover lah klu nk amek gmbr . haha
    @syarq : wahh akk smpi bwk pisang goreng lagi.mmg heaven lah :)
    @cik jingga : hihi muka ngantok ke ? wahh,klu rombongan mndi manda mmg jwb nye tak g lecture lah.haha
    @miss brutal : lama kn?
    @farahin : hehe biaselah tu,nk hilangkan ngantok punye pasal.
    @kizz ; uitm mna dulu?
    @zaien : hai :)

    ReplyDelete

komen biar bijak :) hee

Made With Love By The Dutch Lady Designs