Pages

novel TUNAS karya HLOVATE imbau memori ;)

Friday, May 20, 2011

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera ;)

DJ tu nama manja eyja kat sekolah , LOL;p


Hello everyone . how’s your day ?
I hope it was super fine . haha;D
Well,ingat tak haritu eyja beli novel tunas karya HLOVATE .
Tak ingat ? *takpela,saya sedar siapa saya . haaha;D




Finally eyja dapat tamatkan karya HLOVATE yang satu ni *ambil masa jugak nak habiskan.
Dulu time kat hostel memang acapkali dengar budak-budak ni bercerita pasal novel tunas ni .
So dalam hati mestilah teringin nak baca tapi tak terlaksana hajat tuhh .
Yang dapat baca dulu pun novel aA+bB .tu pun pinjam kawan je,haha;D
novel aA+bB ni seriously sweet gila ! *perempuan memang tak lari dari suka benda-benda sweet,comel dan seangkatan dengannya ni hihi;D



Takkanlah eyja nak cerita penuh novel ni kan ? 
sila lah pergi ke kedai buku berhampiran dan carilah novel ni . haha Addin and Benz , memang pasangan yang secocok ! *tertanya jugak ada ke manusia macam Benz Alif Sulaiman tu , heartless tapi cool , romantic . haha;D the marriage between an engineer and a doctor ;)


Ohh,ni dah macam lari tajuk ,
eyja nak cakap pasal novel tunas yang baru je tamat dikhatamkan .
Kisah zaman persekolahan .ya .itulah dia .
Sesiapa yang pernah tinggal di asrama , 
pastinya novel ni mengimbau kenangan zaman tu pada korang .
Eyja rasa macam eyja kembali semula ke zaman persekolahan .


Setting tempat lebih kurang macam sekolah eyja , then ada malam-malam yang seumpama dengan Malam Rasa Sayang kat sekolah dulu . pelajaran semua memang lebih kurang laa Cuma masa eyja belajar subjek sains semua dalam bahasa inggeris manakala novel ini dalam bahasa melayu .
So bila baca tu,automatic teringat balik time subjek belajar . ohh,kenapa laa eyja tak baca buku ni lebih awal ? T____T
kalau tak mesti akan lebih rajin untuk belajar dan result pun boleh tukar macam addin . haha;D


Kisah persahabatan yang buat kita ingat balik the value of friendship is really worth during that time .
Rasa sedih,senang,susah sama-sama .
Jadi rulebreaker sama-sama , haha;p *syhhh
Makan kat dewan makan , main basketball dengan kawan-kawan even dalam novel ni , magnificient 7 yang main , tapi cukup untuk eyja ingat balik segenap tempat yang ada kat sekolah tu . haha;D
Then rushing ke sana ke mari , homework yang bertimbun-timbun macam gunung , kelas tambahan yang sentiasa ada buat eyja rasa nak pitam jugak kadang-kadang, stay up malam-malam *tapi biasanya eyja kalah bab nak stay up nihh,haha;D haih I really miss all of it .


Apa-apa pun korang nak tahu cerita nye,sila lah baca novel karya HLOVATE nihh. 
teringin jugak eyja nak tahu siapa HLOVATE ni,lelaki ke perempuan. hihi ;D
kalau korang ada baca novel HLOVATE yang lain , mai lahh promote kat eyja. haha;D

p/s ;dulu eyja nih hantu novel,tapi sejak masuk hostel,hobi tu tak dapat diteruskan sangat .haha;D agak-agak bole jadi promoter tak ?


PEN-OFF

4 comments :

  1. winter da bc novel tu,, memang BEST !

    ReplyDelete
  2. Hlovate ni perempuan la..try google

    ReplyDelete
  3. tak pernah masuk hostel tp bila dgr org lain dok hostel macam seronok jep :)

    ReplyDelete

komen biar bijak :) hee

Made With Love By The Dutch Lady Designs