Pages

BEN ASHAARI : TERIMA KASIH IBU !

Sunday, March 20, 2011

Assalamualaikum w.b.t ;)





Ceritakan satu kenangan yang paling anda tidak dapat lupakan ketika bersama ibu anda .. Tak kira manis , sedih , pahit atau apa saja yang ingin anda kongsikan .. Mesti lebih dari 100 patah perkataan .. 

kenangan ye ? kalau nak ikutkan banyak sangat kenangan yang eyja ada dengan mama eyja . tapi , eyja paling tak dapat lupakan ialah kenangan masa eyja dan keluarga menetap di Beaufort,Sabah dulu . eyja ni merupakan penghidap penyakit Asthma atau lebih dikenali sebagai lelah yang agak tegar ketika itu . masa kecil-kecil dulu , hospital boleh diibaratkan rumah kedua eyja , yela eyja dulu mudah kena asthma ni lagi lagi bila langgar pantang larang nya macam minum air sejuk ke apa ke kan . tapi , mama sanggup jaga eyja kat hospital . kalau pagi pagi kena asthma je , terus mama cakap dengan ayah bawa eyja pergi hospital . sanggup mereka bersengkang mata hantar pergi hospital .then berhari hari stay kat wad kanak kanak tuhh . bila fikir balik eyja rasa kecil kecil dulu banyak menyusahkan mama , nasib baik bila dah besar ni , penyakit tu dah kurang . yela , da besar kena pandai jaga diri kan . lagi satu , eyja ingat lagi dulu mama selalu suapkan makanan lauk telur dengan kicap je . kalau tengok lauk tu simple je kan , tapi eyja rasa sedap je . mungkin air tangan seorang ibu kott . and last sekali paling best masa birthday eyja yang ke-17.even mama tak datang hostel masa tu , tapi mama kirim pada ayah cheese cake yang mama sendiri buat dengan hadiah . eyja rasa sweet sangat but at the same time sedih sebab tak dapat sambut dengan family. mama , I LOVE U !  sorry untuk semua salah yang ada T____T . thanks for everything ! ;')


Antara ibu dan ayah , siapakah yang anda lebihkan ? hehehe... 

dua-dua sama rata . sometimes eyja akan rasa selesa untuk cerita dengan mama , kadang2 pula dengan ayah. mereka perkara yang terindah dalam hidup eyja ;)
 tapi , mostly kalau bab2 hati perasaan ni memang mama tempat perfect untuk cerita . hee ;p


Apakah anda sanggup tinggalkan ibu atau ayah anda di rumah orang tua ? 

mestilah tidak ! eyja harap dapat jaga mereka sendiri bila da bekerjaya nanti . tak nak lahh hantar rumah orang tua , dulu kan mereka jaga kita susah payah , takkan jaga mereka tak boleh langsung kan ?


Pendapat anda mengenai anak anak yang sanggup bercakaran merebut harta pusaka orang tua mereka .. 

mereka tu tak berakal barangkali . bukannya harta tu bawak mati pun . lagipun , tak cukup2 ke habiskan harta parents , dari kecil sampai besar makan pakai mereka tanggung taw . hargailahh ibu bapa kita ;)


PEN-OFF

13 comments :

  1. sdey,,huhuhu...mmg tak ternilai jasa ibu pd kite,,singgah dari blog abg ben..

    http://sakurayaki.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html

    ReplyDelete
  2. semoga Allah lindungi ibubapa kita^^

    jom singgah (:
    http://whenisaidsomething.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html

    ReplyDelete
  3. Yana pon rasa Yana dulu banyak menyusahkan mak.. sampai sekarang pon rasa macam tu...T_T

    ReplyDelete
  4. singgah sini bace kisah mama kamu :)
    jemput singgah bace kisah mama sy..

    ReplyDelete
  5. Semoga ibu bapa kita dilindungi...
    Tanpa mereka siapalah kita...huhu

    ReplyDelete
  6. salam singgah n follow!
    memang sedih bila bercerita pasal ibu jadi hargailah ibu anda selagi mereka masih ada...

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum.. ibu kamu terbaik, sama sepertimana Mama Nadh, terbaik buat Nadh.. kita sama2 pastikan, kita jugak jadi anak yang baik, yang soleh buat mereka, dan masa depan, kita ibu bapa contoh buat anak2 kita ya.. ;)

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum.. ibu kamu terbaik, sama sepertimana Mama Nadh, terbaik buat Nadh.. kita sama2 pastikan, kita jugak jadi anak yang baik, yang soleh buat mereka, dan masa depan, kita ibu bapa contoh buat anak2 kita ya.. ;)

    ReplyDelete
  9. sob3...knangn adalah bnda yg susah nak dilupakan sama ada pahit atau buruk..

    prince doakan kite same2 menjadi anak yang soleh n solehah...:)

    ReplyDelete
  10. sedihh, huk, apa apa pun, sempoii, visit me too ya :

    oh ibu ! aku sayang padamu ! =)

    ReplyDelete
  11. nice~ menyayat hati. lama tak masuk blog kamu. cantik sangat2 hihi

    ReplyDelete
  12. terharu bce entry ni..
    waaaaaaa!!
    i luv my parentsss...

    ReplyDelete

komen biar bijak :) hee

Made With Love By The Dutch Lady Designs